مسیحیت پارسی persiachristianity

مسیحیت پارسی        persiachristianity
پرچم پرافتخار ایران

شنبه

دومین سال بازداشت کشیش فرشید فتحی و جزئیات دستگیری وی


.




اگرچه این روزها مسیحیان سرتاسر جهان خود را برای آغاز سال نو میلادی و جشن های کریسمس آماده می‌کنند، اما برای بسیاری از خانواده‌ها به خصوص هموطنان نوکیش مسیحی در ایران با رنج و نگرانی همراه است و خانواده‌های زندانیان مسیحی بخاطر دوری از عزیزان دربندشان در اضطراب و نگرانی به سر می برند.



(به نقل از محبت نیوز)

« مسبحیت پارسی» -  اواسط سال 2010 میلادی پس از سخنرانی معروف سید علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی در شهر قم مبنی بر مقابله با گسترش مسیحیت و کلیساهای خانگی در ایران و رویدادهای پس از آن ، بنا به گزارشهای تایید شده بیش از 70 نفر از نوکیشان مسیحی در نقاط مختلف کشور دستگیر و روانه زندان شدند.
« فرشید فتحی» متولد ۱۳۵۸ ( ۱۹۷۹میلادی) در آستانه سال نو میلادی (۲۶ دسامبر ۲۰۱۰) برابر با ۵ دی ماه ۱۳۸۹ توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. با وجود ماه‌ها بلاتکلیفی در بند ۳۵۰ زندان مخوف اوین، در آن زمان دادگاه وی به بهانه های مختلف چندین بار به تعویق افتاد، تا اینکه سرانجام پس از ۱۵ ماه بازداشت در دی ماه سال ۱۳۹۰ ( ژانویه ۲۰۱۲) دادگاهش برگزار گردید. کشیش « فرشید فتحی» در دادگاه انقلاب اسلامی توسط قاضی صلواتی به شش سال زندان محکوم شد. حکم صادره از قاضی در حالی بود که وکیل مدافع فرشید تا چند روز پیش از اولین جلسه دادگاه دسترسی کامل به پرونده موکل خود را نداشت.
دادگاه اتهام آقای فتحی را « بر عهده داشتن سمت مسئول ارشد سازمان های خارجی در ایران و تهیه وجه مالی برای این سازمان ها» دانست که با وجود اعتراضات حکم شش سال زندان در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شد.
پس از صدور این حکم و انتشار خبر آن در فضای اینترنتی، گروه های مدافع حقوق مسیحیان و گروه های کلیسایی تأیید حکم شش سال زندان برای کشیش « فرشید فتحی» به اتهامات مربوط به ایمان مسیحی اش را محکوم کردند.
در حالیکه فرشید فتحی اکنون در آستانه دومین سال دستگیری خود قرار دارد تا امروز وی بدون مرخصی همچنان در زندان اوین به سر می برد و از حق مرخصی خود که از « حقوق اولیه» یک زندانی است برخوردار نیست.
- جزئیات ی از نحوه بازداشت فرشیدپس از گذشت دو سال، نحوه بازداشت و دستگیری نوکیش مسیحی « فرشید فتحی» تاکنون در رسانه ایی منتشر نشده است، اکنون در آستانه دومین سال دستگیری ایشان ، سایت « محبت نیوز» در گفتگو با یک منبع آگاه اقدام به انتشار جزئیات این واقعه کرد .
این فرد مطللع که می خواهد نام وی بدلیل مسائل امنیتی برده نشود به خبرنگار «محبت نیوز» می گوید: « روز 26 سپتامبر سال 2010 ساعت 6 صبح، حدود 5 تا 6 نفر از ماموران لباس شخصی حکومت که مسلح نیز بودند با شناسایی منزل پدر همسر فرشید، صبح زود به آن محل مراجعه می کنند، ماموران لباس شخصی که از قبل آن مکان را شناسایی کرده بودند کلیه آمد و شدها را در آن صبح هنگام تحت نظر داشتند ، در همین هنگام پدر همسر فرشید که قصد خروج از خانه را داشت توسط افراد لباس شخصی بازداشت می‌ شود و ماموران امنیتی با زور به همراه وی وارد خانه می شوند. ذکر این نکته که فرشید و همسر و دو فرزندش از شب قبل در آنجا حضور داشتند.
ماموران با خشونت شدیدی اهالی منزل را از خواب بیدار کرده و شروع به تفتیش و بازرسی از خانه می‌کنند. پس از آن از افراد حاظر در خانه سوالاتی را می پرسند ، از جمله از خود فرشید، که گویا متوجه نمی شوند فرشید همان شخصی است که دنبالش بوده اند.
این در حالیست که همزمان و بطور سازماندهی شده برای دیگر خانواده های نوکیش مسیحی در سطح تهران و برخی شهرستانها نیز این اتفاق صورت می‌گیرد که نشان از برنامه ریزی حکومت برای دستگیری گسترده نوکیشان مسیحی در تهران و برخی شهرستانها داشت.
این منبع آگاه افزود: از طرفی همزمان تعداد دیگری از ماموران امنیتی به منزل فرشید هجوم می برند که وی را در خانه اش بازداشت کنند، اما آنان نمی دانستند که فرشید و خانواده اش در خانه نیستند. سپس ماموران اقدام به ورود غیر قانونی منزل اجاره ای فرشید کرده وضمن شکستن درب ورودی تمام اطاقها را مورد تفتیش و بازرسی قرار می دهند و هر چیزی را که فکر می کردند ممکن است بتوان بعنوان مدرک از آن استفاده کرد با خود از خانه خارج می کنند، از جمله تعدادی عکس، فلش درایوها، مموری دوربین ، هارد کامپیوتر، لپ تاپ و پول و اسنادی که در خانه موجود بوده حتی کارت های بنزین و ... . اما فرشید را نیافتند چون فرشید در خانه پدر زن خود بود.
در همین حال ماموران در منزل پدر همسر فرشید پس از بازرسی کامل تمام قسمت های خانه و سوال و جواب از اعضای خانه از فرشید هم سوالاتی می پرسند اما وی را نمی شناختند و گمان نمی کردند که این فرشید همان فرشیدی باشد که بدنبالش هستند، سپس ماموران به فرشید اجازه می دهند که دخترش را به مدرسه ببرد، و فرشید به همراه دخترش به این بهانه از خانه خارج می شود.
پس از رفتن فرشید، مامورانی که به خانه او رفته بودند و وی را در آنجا نیافتند به مامورانی که در خانه پدر همسر فرشید حضور داشتند با بی سیم اطلاع می دهند که فرشید همان فردی است که آنجاست و باید دستگیر شود. ماموری که از این وضعیت به شدت عصبانی شده بود و احساس میکرد که فرشید از دستشان گریخته است، شروع به تهدید بقیه خانواده کرد که اگر فرشید برنگردد و فرار کند با شما به شدت برخورد خواهد شد.
اما پس از یکساعت انتظار فرشید باز می‌گردد، ماموران از او تلفن همراهش را خواستند که فرشید در جواب گفت: « معدومش کردم». ماموران در همانجا او را مورد ضرب و شتم قرار می دهند و شروع به فحاشی و توهین می کنند ، سپس به دستان وی دستبند زده و او را به ساختمان وزارت اطلاعات در خیابان ولی عصر نزدیک خیابان انقلاب منتقل می کنند. سپس در نهایت او را به زندان اوین برده و پس از مدتی نسبتن طولانی در زندان انفرادی او را به بند 209 زندان اوین منتقل می‌کنند.
این منبع آگاه در پایان به خبرنگار محبت نیوز گفت :  «فرشید فتحی» در زندان در پاسخ به سوال یکی دیگر از زندانیان نوکیش مسیحی که با وی هم بند بوده مبنی بر اینکه چرا بازگشته است؟ فرشید مکثی می کند به گونه ایی که صورت دو کودکش را بیاد می آورد و در پاسخ می گوید: « نمی توانستم خانواده و بچه ها را در آن شرایط تنها بگذارم.»



محمد سهرابی ، سعید معینی  ابراهیم طباطبایی

چهارشنبه

سازمانهاي اسلامي اندونزي شرکت در جشن کريسمس را ممنوع اعلام کردند


.




این فتوا از سوی مقامات مذهبی اسلامی در حالی صادر شد که رئیس جمهور و معاون وی قصد داشتند بیست و هفتم دسامبر (هفتم دی ماه) در یک جشن ملی به مناسبت کریسمس شرکت کنند.


(به نقل از محبت نیوز)به گزارش « محبت نیوز» به نقل از منابع خبری اینترنتی ، رسانه های محلی اندونزی روز دوشنبه اعلام کردند شورای مقامات مذهبی این کشور فتوای جدیدی را صادر کردند که مسلمانان از جمله رئیس جمهور را از شرکت در مراسم کریسمس و تبریک کریسمس به مسیحیان باز می دارد.
این فتوا در حالی صادر شد که سوسیلو بامبانگ یودهویونو رئیس جمهور و بوئدیونو معاون وی قصد داشتند بیست و هفتم دسامبر (هفتم دی ماه) در یک جشن ملی به مناسبت کریسمس شرکت کنند.
نشریه جاکارتا پست به نقل از مامن عبد الرحمن رئیس سازمان مسلمانان پرسیس نوشت: «حتی با وجود اینکه آنها رهبران کشور هستند، باز هم از شرکت در مراسم اینچنینی منع می شوند.»
در این حال رهبران دو سازمان بزرگ مسلمانان در کشور، علما و محمدیه، اعلام کردند در تبریک کریسمس ممنوعیتی وجود ندارد و حتی گونه ای از تسامح مذهبی محسوب می شود.
به گزارش خبرگزاری آلمان از جاکارتا، اندونزی در عین حال بیشترین جمعیت مسلمانان جهان را دارد.
 



محمد سهرابی ، سعید معینی  ابراهیم طباطبایی

یوسف ندرخانی در اولین روز از کریسمس جهت اجرای حکم بازداشت شد



(به نقل از محبت نیوز)یوسف ندرخانی در اولین روز از کریسمس و در آستانه سال نو مسیحی ظهر روز سه شنبه جهت اجرای 45 روز از حکم 3 سال حبس تعزیری خود بازداشت و روانه زندان لاکان رشت شد.
به گزارش « مسیحیت پارسی» هرانا مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران خبر داد، « یوسف ندرخانی » بر اساس محکومیتی که در پرونده مفتوح اش در سال 85 از سوی دادگاه انقلاب برای وی صادر شده است ظهر روز سه شنبه 5 دی ماه 1391 ( 25 دسامبر 2012) خود را به زندان لاکان رشت معرفی کرد.
گفتنی است، نامبرده در خصوص پرونده خود در سال 85 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به 3 سال حبس تعزیری محکوم شده است که با احتساب ایام بازداشت در پرونده اخیر که از اتهامات مطروحه آن تبرئه شده بود می بایست حدود 45 روز دیگر را در زندان لاکان رشت تحمل حبس نماید.
بر همین اساس  یوسف ندرخانی با دریافت احضاریه کتبی از سوی دایره اجرای احکام، خود را به زندان لاکان معرفی و در همانجا بازداشت  و به زندان تحویل داده شد.
پیش تر در برخی از رسانه ها گزارش شده بود که «یوسف ندرخانی» در روز شنبه 2 دیماه 1391 ، در پی یورش مامورین وزارت اطلاعات رشت دستکیر و به زندان لاکان منتقل شد.
لازم به ذکر است، « یوسف ندرخانی» ، پس از بازداشت و ماهها در زندان در یک دادگاه به اتهام « ارتداد» به مرگ محکوم شده بود، ولی به دنبال تلاش‌های جامعه‌های حقوق بشر بین‌المللی و محافل سیاسی اروپا و آمریکا حکم وی لغو و در روز شنبه ۱۸ شهریور ماه 1391 (هشتم سپتامبر 2012) از زندان آزاد شد.
یوسف ندرخانی از دگراندیشان مذهبی ( مسیحیان غیر تثلیثی ) و وابسته به گروهی موسوم به "کلیسای ایران"  می باشد که بدلیل خروج از دین اسلام و اینکه تفکرات و عقاید خود را در بین مسلمان بشارت می داد در مهرماه سال ۱۳۸۸ بازداشت شد. وی که در دادگاه با حکم اعدام روبرو بود بعلت فشارهای بی وقفه بین المللی، پس از سه سال حکم وی لغو و از زندان آزاد شد.
همچنین بر اساس خبرهای منتشره « بهنام ایرانی » از دیگر همفکران وی و عضو گروه کلیسای ایران  نیز  همچنان  در زندان  مرکزی کرج  بسر می برد.
فعالعین حقوق بشر در ایران از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و سایر مراجع بین‌المللی خواسته‌اند با دخالت در موضوع این زندانی عقیدتی، برای آزادی وی و پایان دادن به فشارها و اذیت و آزارها علیه ادیان و مذاهب مختلف درایران، تلاش نمایند.

محمد سهرابی ، سعید معینی  ابراهیم طباطبایی

پنجشنبه

بازداشت کشیش ایرانی مقیم امریکا ،همچنان بلاتکلیف در زندان اوین



.

کشیش "سعید عابدینی" 32 ساله و تبعه امریکا می باشد، وی از نوکیشان مسیحی است که برای دیدار خانواده اش به ایران سفر کرده بود که توسط ماموران امنیتی بازداشت و همچنان بلاتکلیف در بازداشتگاه زندان اوین بسر می برد.



(به نقل از محبت نیوز)

به گزارش « مسیحیت پارسی» خبرگزاری فاکس خبر داد که "کشیش سعید عابدینی" که بهمراه همسر و دوفرزند خود ساکن آمریکا می باشند، نامبرده برای دیدار از والدین و اقوام خود که به ایران سفر کرده بود توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی بازداشت شد .
"سعید عابدینی" از نوکیشان مسیحی است که سالها پیش در ایران به مسیحیت گرویده بود .
همسر ایشان، نغمه عابدینی ساکن امریکا در این باره گفت : « سعید زمانی که در ایران بسر می بُرد با ایمان و گرویدن به مسیحیت از منظر جمهوری اسلامی خود تبدیل به یک مجرم شد».
این گزارش می افزاید " سعید عابدینی " در ماه جولای 2012 ، همسر و فرزندانش را در امریکا ترک کرد تا به دیدار خانواده اش به ایران برود و کار انسان دوستانه ای را که سالها پیش برای ساختن یک پرورشگاه برای کودکان بی سرپرست در ایران شروع کرده بود را ادامه و به اتمام رساند.
به گفته همسر ایشان، وی پس از سفری کوتاه به یکی از کشورهای هم جوار در حال بازگشت به ایران بود که پس از آن به امریکا نزد همسر و فرزندانش بازگردد که در همین حین نیروهای امنیتی و بازرسی، اتوبوس حامل ایشان را در نزدیکی مرز ایران و ترکیه متوقف کردند و ماموران پس از شناسایی ایشان، پاسپورت وی را ضبط و خود وی را نیز مورد بازجویی شدید قرار دادند.
پس از توقیف پاسپورت ایشان، وی بدستور مقامات امنیتی برای هفته ها اجازه خروج از خانه را نداشته و پس از آن طی تماسی با اداره گذرنامه جویای وضعیت گذرنامه توقیفی خود شد که به ایشان گفته شده ، پرونده وی به سپاه ( اطلاعات ) ارجاع داده شده است.
- بازرسی از منزل پدریبنا بر گزارش دریافتی، در روز چهارشنبه، 5 مهرماه 1391 ، پنج تن از مأمورین امنیتی لباس شخصی به منزل خانه پدری کشیش سعید عابدینی در تهران مراجعه و ضمن تفتیش و بازرسی و ضبط تمامی وسایل شخصی ایشان خود وی را نیز بازداشت نمودند.
همچنین گفته می شود دستگاه قضایی برای آزادی موقت وی قرار وثیقه 500 میلیون تومانی صادر کرد، اما با تلاش فراوان و آماده کردن این وثیقه از سوی خانواده ایشان، گویا مقامات قضایی از قبول وثیقه خودداری کرده و از تداوم بازداشت ایشان خبر دادند. و مسئولان از هر گونه پاسخی در این زمینه خوداری کردند.
بر همین اساس نامبرده همچنان در بازداشتگاه زندان اوین در بازداشت بسر می برد.
به گفته وکیل آقای عابدینی، پس از بازداشت این کشیش مسیحی، وی را به شدت مورد بازجویی قرار داده و در بازجویی ها نیز وی را بدلیل تغییر و ترک دین از اسلام به مسیحیت به مرگ تهدید کردند. وکیل ایشان همچنین افزود: مقامات امنیتی برای آزادی این کشیش مسیحی پیش شرطی را قرار دادن که ایشان باید اول تعهدنامه ای را امضا کرده که طی آن تمامی فعالیت های رسمی خود را در ارتباط با کلیساهای خانگی متوقف نمایند و در عوض دولت از اتهامات ایشان بخاطر فعالیت های کلیسایی چشم پوشی خواهد کرد و در آنصورت به ایشان اجازه خواهند داد که کشور را ترک کند.
لازم به ذکر است که وزارت امور خارجه ایالات متحده طی بیانیه تازه‌ای به افرادی که دارای تابعیت دوگانه ایرانی-آمریکایی هستند در مورد سفر به ایران هشدار داد و از آنها خواست تا در انجام سفرهای غیر ضروری به ایران احتیاط کنند.
بیانیه‌ای که روز جمعه ۱۷ آذر، هفتم دسامبر، بر روی وب‌سایت خود منتشر کرد نوشت که «برخی عناصر در ایران هم‌چنان نسبت به ایالات متحده رویه‌ای خصمانه دارند و در نتیجه آن، شهروندان آمریکایی ممکن است حین مسافرت یا اقامت در ایران با آزار و اذیت و یا بازداشت مواجه شوند.»

محمد سهرابی ، سعید معینی  ابراهیم طباطبایی

دوشنبه

تداوم مسیحیت ستیزی در پی بی توجهی به آثار تاریخی مسیحیان ایران


.






(به نقل از محبت نیوز)


به گزارش آژانس خبر مسیحیان ایران «مسیحیت پارسی»، بی اهمیتی و عدم محافظت و نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی ایران از سوی جمهوری اسلامی موجب آن شده است که هر روز بخشی از این آثار توسط افرادی ناشناس مورد تخریب قرار گرفته یا در سایه بی توجهی‌ها و کمبود بودجه و عدم حفاظت از بین رفته‌ اند. برخی صاحب‌نظران و فعالان حوزه میراث فرهنگی بر این باور هستند که مجموعه آثار باستانی قبل از اسلام، در سال های اخیر به گونه ای کم سابقه در خطر تخریب قرار گرفته اند.
در این میان « کلیساها » نیز از این قاعده مستثنا نبوده با این تفاوت که در راستای مسیحیت ستیزی حتا در پاره‌ای اوقات بنای بسیاری از کلیساهای تاریخی در نقاط مختلف ایران با چراغ سبز ارگان‌ها حکومتی مورد تخریب قرار گرفته است.
در ماههای گذشته برخی روزنامه‌های داخلی گزارش دادند که از سال ۱۳۸۲ تاکنون که قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید تا ابتدای سال ۱۳۹۰، دست کم ۴۰ اثر یا محوطه تاریخی ثبت ملی یا دارای ارزش ثبت، تخریب شده است. تخریب بنای کلیسای تاریخی و قبرستان مسیحیان تنها بخشی از بی‌مسئولیتی جمهوری اسلامی در قبال اماکن باستانی و هویت تاریخی ایران است.
به تازگی نیز خبر رسیده که اداره کل میراث همدان یک دکه بستنی فروشی در حریم درجه یک کلیسای گریگوری استپانوس در تپه هگمتانه نصب کرده است. این دکه بستنی فروشی فلزی که چهارگوشه آن تبلیغات رنگارنگ برندهای بستنی فروشی چسبانده شده، حریم منظری و نمای فضای تاریخی کلیساهای تاریخی گریگوری را بر هم زده است.
.
کلیسای گریگوری استپانوس مقدس یکی از بناهای تاریخی استان همدان است که قدمت ساخت آن به 335 سال پیش باز می گردد. فروشنده ای که در این دکه کار می کند، با ابراز رضایت از فروش بالای بستنی در این محوطه می گوید: «این دکه متعلق بهاداره میراث است و من اجاره بهای استفاده از آن را برای فروش بستنی می پردازم. بر اساس گفته های این فروشنده، دکه پیش از این در جایی دیگر نصب بود و اخیرن به این محوطه منتقل شده است.»
مشخص نیست مسئولان اداره میراث استان همدان و پایگاه میراثی تپه هگمتانه بر چه اساسی تصمیم به نصب این دکه در حریم درجه یک این کلیسای تاریخی گرفته اند، این در حالی است که همین دکه می توانست به جای فروش بستنی به محلی برای اطلاعات لازم درباره آثار و بناهای تاریخی موجود در تپه هگمتانه بدل شود. با این حال اما گویا وسوسه کسب اجاره بها از این دکه بر دیگر کاربردهای آن غلبه کرده است.
- پیشینه تخریب کلیساهای باستانیفروردين ماه 1391 منابع خبری گزارش‌ دادند که « کلیسای هفتوان که یکی از آثار کهن و قدیمی در روستای هفتوان از توابع شهر سلماس می‌باشد در آستانه نابودی قرار گرفته است.» این کلیسا که مربوط به اواخر دوران حکومت صفوی‌ها در ایران است در مورخه 19 اسفند 1380 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است اما علی‌رغم این نیز این کلیسا در وضعیت اسفباری قرار گرفته و خطر ریزش دیوارهای آن و نابودی کلیسا را تهدید می‌نماید.
شهریور 1390 گزارش شد که به دستور مسئولان جمهوری اسلامی با لودر به جان بنایکلیسای تاریخی در شهر کرمان افتادند و شبانه آن را تخریب کردند. این کلیسا در سال 1387 در لیست آثار ملی ایران نیز ثبت شده بود در کرمان به وسیله لودرها کاملن تخریب و به تلی از خاک تبدیل شد.
17 فروردين 1391 نیز گزارش شد که قبرستان تاریخی مسیحیان با بیش از ۲۰۰ سال قدمت بار دیگر در استان کرمان «کاملن تخریب شد. مردم محلی قدمت قبرستان تخریب شده را بیش از ۲۰۰ سال تخمین می‌زنند.
منطقه جلفای اصفهان نیز که يکي از قديمی ترين محله‌هاي اصفهان است و کلیسای مشهور وانک در آن قرار دارد و حضور ارامنه در این منطقه به سال‌هاي حکومت صفوي در ايران بازمي‌گردد طي 15 سال گذشته هر روز بر ميزان تخريب‌هاي آن افزوده مي‌شود. هرچند جلفا هنوز ردپاي ميراث مسيحيت را در خود دارد و تلاش مي‌شود تا حفظ شود، اما بخش مهمي از اين ردپا مدت‌هاست که پاک شده و اين روند هنوز هم ادامه دارد.


محمد سهرابی ، سعید معینی  ابراهیم طباطبایی