مسیحیت پارسی persiachristianity

مسیحیت پارسی        persiachristianity
پرچم پرافتخار ایران

سه‌شنبه

درخواست وزارت اطلاعات از مسئولان كلیسای جماعت ربانی مركز+ ویدیو

(به نقل از محبت نیوز)
.وزارت اطلاعات از مسئولان و رهبران کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران درخواست کرده است تا فهرست اعضای این کلیسا را به همراه شماره ملی و سایر مشخصات آن‌ها، در اختیار این وزارت‌خانه قرار دهند.
ارائه این اسامی فرصتی را فراهم می‌کند که به خصوص کسانی که از زمینه‌های غیر مسیحی عضو کلیسا شده‌اند، بعداََ احضار شوند و یا مورد بازجویی و آزار و اذیت بیشتر قرار بگیرند.
 

محمد سهرابی ، سعید معینی  & ابراهیم طباطبایی

پنجشنبه

مداح سرشناس :حکم مجازات شاهین نجفی را اجرا خواهیم کرد

.عبدالرضا هلالی از مداحان سرشناس برای مجازات شاهین نجفی اعلام آمادگی کرد.
 
(به نقل از محبت نیوز)
 به گزارش «مسیحیت پارسی» به نقل از جام، "عبدالرضا هلالی"  از مداحان سرشناس  در مورد شاهین نجفی اعلام کرد: «در این خصوص بحمدلله پس از کسب اولین فتوا از سوی حضرت آیت الله صافی و با کسب اجازه از بزرگترها علی الخصوص حاج آقا منصور ارضی، اقدام به انجام حکم در مورد این اشخاص خواهیم نمود (چه خواننده این متن و چه طراح)»
وی افزود: «جالب است بدانید دوستان اهل بیت که از کشورهای اروپایی بیننده مراسمات هیئت از طریق سایت هستند به طور خودجوش و پس از دیدن بیانیه، با هیات تماس گرفته و اعلام کردند که حاضر به اعلام محل فعالیت و سکونت این فرد هستند.»
عبدالرضا هلالی در ادامه اضافه کرد: «جایزه صد هزار دلاری هم که در نظر گرفته شده به قوت خود باقیست و این اطمینان را خواهیم داد که در این موضوع با احدی تعارف نداریم.»
عبدالرضا هلالی از مداحانی است كه در سالهای اخیر یک فیلم کوتاه 10 ثانیه ای در برخی سایت های اینترنتی پخش شد که هلالی را در حال قلیان کشیدن نشان می داد.
در حرکت دوربین، معلوم می شود که زنی نیز همراه هلالی در اتاق است. زن، که چهره او به خوبی قابل رویت نبود و یک دست لباس شب با آستین رکابی به تن داشت.
این فیلم به سرعت تکثیر شد و علاوه بر توزیع به صورت CD، به حافظه موبایل ها نیز راه یافت و در آن زمان جنجالی بپاكرده بود. بسیاری وجود این فیلم را نشانه ای از انحراف اخلاقی هلالی می دانستند و عنوان كرده بودند که باید عنوان مداحی اهل بیت از چنین کسی گرفته شود.

محمد سهرابی ، سعید معینی  & ابراهیم طباطبایی

دستورالعمل جدید وزارت اطلاعات جهت كنترل بیشتر كلیساهای فارسی زبان

.
در پی محدودیت های بیشتر بر نوكیشان مسیحی ایران و دستور العمل جدید از سوی وزارت اطلاعات، رهبران کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران از اعضای کلیسا خود خواستند که لیستی از اسامی بهمراه مشخصات و کد ملی خود را در اختیار وزارت اطلاعات قرار دهند.
(به نقل از محبت نیوز)
به گزارش آژانس خبری مسیحیت پارسی بنا به گزارش‌های رسیده از تهران، مسئولین و رهبران كلیسای جماعت ربانی مركز در تهران در برنامه پرستشی روز یكشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه سالجاری از اعضای كلیسای خود خواسته اند تا بطور داوطلبانه لیست ی از خود بهمراه شماره ملی و سایر مشخصات خود را تحویل رهبران كلیسا داده تا در اختیار وزارت اطلاعات  قرار گیرد و این به منزله ثبت و ضبط دقیق اطلاعات شخصی و هویت ی شهروندان نوكیش مسیحی خواهد بود.
بی‌گمان اعلان چنین تصمیمی از سوی رهبران کلیسا به درخواست  و فشارهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بود است و اقدامی امنیتی از سوی این ارگان برای شناسایی و بازداشت احتمالی نوکیشان مسیحی و نظارت و كنترل بیشتر بر عملکرد کلیساها بویژه در جذب افراد جدید خواهد بود . اتخاذ چنین تصمیمی می تواند وضعیت این افراد را در ارتباط با كلیساها بیش از پیش به مخاطره ‌اندازد.
.
كلیسای جماعت ربانی مركز تهران
وزارت اطلاعات با تحت فشار قرار دادن رهبران کلیسای جماعت ربانی مركز در تهران به جهت دریافت اسامی و کارت ملی نوکیشان مسیحی نشان می دهد كه دستگاهها ی عملیاتی و برنامه ریزان وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی حتی پس از آنكه در ماههای گذشته سرویس های فارسی چند كلیسا را تعطیل كرده اند همچنان قادر نبوده اند تا برای شهروندان و نوكیشان مسیحی را  كه تمایل به رفتن به كلیساها دارند مانعی ایجاد كنند و این یعنی به منزله شکست اهرم های فشار و تهدیداتی  است که برای مقابله با گسترش مسیحیت در ایران برنامه ریزی می شود.
در اواخر بهمن‌ ماه سال ۱۳۹۰ بدستور وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی سرویس های فارسی دو کلیسا در تهران تعطیل شد. «کلیسای پروتستان عمانوئیل» و «کلیسای انجیلی پطرس» دو کلیسایی بودند که مشمول این دستور وزارات اطلاعات شدند. این دو کلیسا تنها کلیسایی در تهران بودند که در روز های جمعه به زبان فارسی مراسم برگزار می کردند. پیش از آن نیز در سال 2009 « کلیسای جماعت ربانی مرکز » در تهران به دستور مقامات جمهوری اسلامی به چنین سرنوشتی گرفتار شد. و مجبور به تعطیلی مراسم فارسی خود در روزهای جمعه شد. .
كلیسای جماعت ربانی مركز در تهران كه تاكنون توسط ماشین ترور نظام، شهدای مسیحی بسیاری تقدیم كلیسای ایران نموده است از گذشته تحت مراقبت و كنترل دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی بود، چرا كه در دهه ۷۰ نیز وزارت اطلاعات چنین لیست ی بهمراه مشخصات و اسامی اعضا درخواست كرد كه در آن زمان رهبران وقت آن کلیسا از اجرای چنین درخواست ی سر باز زدند.
در حالیکه تهدید دستگیری ها و زندان و شکنجه نوکیشان مسیحی نتیجه ایی معكوس داشته و بیش از پیش سبب گسترش مسیحیت در ایران شده است با اینحال وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بر این باور است که اتخاذ تاکتیک های جدید، یعنی درخواست كارت ملی و سایر مدارك شناسایی؛ اعضای كلیسا و نوكیشان مسیحی را با محدودیت ها و  آنان را بر سر دوراهی قرار خواهد داد که در معذوریت قرار دادن اطلاعات شخصی خود به کلیسا باشند و همین موضوع به گمان آنان باعث خواهد شد تا افراد به کلیساها مراجعه نخواهند كرد.
از سوی دیگر برنامه ریزان در اتاق فكر وزارت اطلاعات در تداوم مسیحیت ستیزی خود صدور این قبیل دستورات را با هدف ایجاد موج وحشت و هراس در بین مسیحیان انجام می دهند تا به نوعی اعلام شود كه جمهوری اسلامی قدرت این را دارد که نوکیشان مسیحی را مورد شناسایی قرار داده و هر زمان که اراده کند می تواند آنان را احضار و یا بازداشت نماید !
همچنین قابل درک است که وزارت اطلاعات ماموریت دارد تا با این رویكرد ضمن منصرف كردن افراد از رفتن به كلیساها از طریق درخواست مدارک شناسایی، در تلاش است تا با  این کار سبب کاهش شرکت کنندگان در جلسات کلیسایی شود.  چرا که برخی از نوکیشان مسیحی از قشر دانشجو و یا كارمندان دولتی هستند كه اگر مدارک آنها به دست وزارت اطلاعات بیافتد قطعن در سابقه و سرنوشت آنان تاثیر خواهد گذاشت.
- آن روی سکه
اما از نكات مثبت اجرای چنین دستورالعملی، به یقین بسط و گسترش "کلیساهای خانگی" خواهد بود كه قدر مسلم آن دسته و گروه از ایمانداران مسیحی که به لحاظ امنیتی و فشار و محدودیت ها قادر نخواهند بود تا به كلیساها بروند، جذب کلیساهای خانگی شده و این به معنی گسترش مسیحیت حتی در بین خانواده‌ها خواهد شد. این موضوع این امکان و فرصت را برای مسیحیان نیز فراهم خواهد ساخت تا در هر نقطه از شهر یک « کلیسا » بنا گردد .
- چرا جمهوری اسلامی قادر به تعطیلی كلیساها نیست !
با در نظر گرفتن شرایط حاكم این پرسش مطرح می شود كه چرا با توجه به این همه فشارها و محدودیت ها و دستور العمل هایی كه به كلیساها داده می شود و حتی  مشاهده  شده كه نیروهای اطلاعاتی و امنیتی خود به عنوان جاسوس در روزهای یكشنبه در بین مسیحیان در داخل كلیساها حاضر شده و مجبور به تحمل شنیدن موعظات و سخنرانی های مسیحی هستند و حتی گفته شده در برخی اماكن در سالن ها دوربین های مداربسته مخفی نیز كار گذاشته اند اما چرا جمهوری اسلامی در سیاست های مسیحیت ستیز خود تاكنون این كلیساها را تعطیل نكرده است !؟
شاید یكی از پاسخ ها این باشد كه بنظر می رسد كلیساهای ساختمانی به عنوان ویترین سیاست های جمهوری اسلامی به مثابه دكور و تزئیناتی از سیاست حاكمان است  که باز بودن در این كلیساها می تواند وجه‌ی رژیم را در جامعه بین الملل و در چشم معدود توریست هایی خارجی كه وارد ایران می شوند زیبا نشان دهد و اعلان كند كه درهای كلیساهای ایران در یك كشور اسلامی بروی اقلیت های مسیحی باز و نقش بنیادینی در همزیستی مسالمت آمیز ادیان دارد !
امروزه نمایندگان اقلیت های دینی در مجلس شورای اسلامی نیز در واقع جلوه ایی از ساختمان های كلیسا در ایران محسوب می شوند كه این نمایندگان صرفن دستاویزی برای مقاصد و اهداف سیاسی جمهوری اسلامی در سطح بین الملل می باشند . نمایندگان اقلیت های دینی در مجلس به جای آنکه از جایگاه خود برای دفاع از حقوق اقلیت‌های دینی و مذهبی استفاده کنند میانبُری برای پیاده کردن تصمیمات ظالمانه جمهوری اسلامی در مقابل محدودیت های بیشتر به اقلیت های دینی بحساب می آیند.

محمد سهرابی ، سعید معینی  & ابراهیم طباطبایی

گفتگو با یك زندانی نوكیش مسیحی پس از خروج از كشور

.تاكنون گروه‌های بسیاری از نوکیشان مسیحی ایرانی بدلیل مشكلات اجتماعی، فشار و تهدید ها، بازداشت و یا زندانی و محاكمه شدن ،مجبور به ترك كشور شده اند. این هموطن مسیحی مدت ۸۷ روز را در سلول انفرادی زندان اوین گذراند ، ماموران امنیتی پس از آزادی از زندان نیز وی را رها نكردند.
(به نقل از محبت نیوز)
« مسیحیت پارسی» - "علی گلچین" از نوکیشان مسیحی است که به اتهام بشارت و تبلیغ مسیحیت و به بهانه اقدام علیه امنیت ملی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی شناسایی، بازداشت و روانه زندان شد. ساعت‌ها بازجویی توسط ماموران امنیتی و حضور در سلول انفرادی فشار زیادی را بر او تحمیل کرد. مضاف بر اینکه نیروهای اطلاعاتی حتی پس از آزادی او از زندان، رهایش نکردند و به طور مداوم وضعیت او را مورد بررسی قرار می دادند و با تهدیدات خود وی را تحت فشار می‌گذاشتند، مسئله ای که او را بر آن ساخت تا مانند دهها مسیحی تحت ستم در ایران روانه دیار غربت شود. "محبت نیوز" در مورد آخرین شرایط علی گلچین با وی در غربت به گفت وگو پرداخت که در پی می خوانید:
- آقای گلچین، دلیل خروج شما از ایران چه بود؟
علیرغم اینکه هرکس دوست دارد در وطنش زندگی کند، تقریبن نزدیک به دو سال پیش در تاریخ نهم اردیبهشت ۱۳۸۹ به عنوان یک متهم امنیتی دستگیر و از آنجا روانه زندان شدم. گرچه بعد از آن با سپردن وثیقه از زندان آزاد شدم، اما حتی پس از گرفتن رأی برائت از دادگاه، تهدیدهای نیروهای امنیتی تمام نشد و تاثیر زیادی در زندگی من گذاشته بود که احساس کردم ممکن است این اتفاقات دوباره تکرار شود، تحمل این شرایط برای من سخت شده بود و به همین دلیل ترجیح دادم خودم و خانواده را راضی کنم که کشور را ترک کنم و از ایران خارج شوم. این بود که با پیش بینی تهدیدها و اتفاقاتی که ممکن بود در آینده بیفتد، در واقع میل من برای خروج از کشور بیشتر شد.
- پس از بازداشت، از سوی دادگاه حكم یكسال زندان برایتان صادر شد. اتهام شما چه بود كه چنین حكمی را به شما ابلاغ کردند؟
اتهامی که در روز دستگیری من، قبل از اینکه من را به زندان اوین منتقل کنند و در حضور قاضی و مرجع قضایی به من تفهیم شد . اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام از طریق فعالیت سازمان یافته، تبلیغ مسیحیت و عضوگیری برای کلیسا عنوان شده بود. اینها اتهاماتی بود که قاضی به استناد آن حکم بازداشت را برایم صادر کرد.
- آیا در دوران زندان در سلول انفرادی هم بودید؟ چه مدت را در سلول انفرادی گذراندید و در آنجا چه شرایطی داشتید؟
.بله، من از همان روزی که دستگیر شدم و به زندان رفتم، در سلول انفرادی بودم تا روزی که آزاد شدم . در واقع در طول این مدت ۸۷ روز را من در سلول انفرادی بودم و در آنجا نگهداری می شدم. سلول انفرادی همانطور که از اسمش مشخص است، مکانی بسیار کوچکی است در ابعاد یک و نیم در دو و نیم متر و ارتفاعی که نهایتن فکر می کنم سه متر بود و تنها یک نفر در آنجا جا می گیرد، هیچگونه ارتباطی در آن مدت با بیرون از سلول و حتی با زندان ندارید، و جایی است برای تحت فشار قرار دادن متهم که از لحاظ روحی و روانی بسیار تحت فشار قرار می گیرد . می دانیم که انسان موجودی اجتماعی است و احتیاج به ارتباط دارد. احتیاج دارد با دیگران صحبت کند و شما در این سلول انفرادی از همه چیز محرومید. به علاوه اینکه سختی های فیزیکی نیز در آنجا حاکم است. گرم بودن در فصل تابستان، و مطمئنم همانطور هم سرد در فصل زمستان و یک در آهنی دارد که همیشه بسته است و فقط زمانی  درها باز می شوند که می خواهند به شما غذا بدهند یا برای بازجویی شما را از آنجا با چشم بند بیرون می برند. جای بسیار سختی است و بنده فکر می کنم بدترین نوع شکنجه ای که می توانند یک فرد توسط آن مورد آزار و اذیت قرار بدهند، قرار دادن او در سلول انفرادی است.
- گفته شده شما در ارتباط با نگهداری كتاب مقدس بازداشت شدید آیا داشتن و حمل كتاب مقدس در ایرن جرم محسوب می شود؟
اتهاماتی که به بنده وارد شد تحت چند مسئله بود. یکی از آن نگهداری کتاب مقدس و دیگری رهبری گروه های خانگی در شهرهای مختلفی مثل تهران و شهرستان های دیگر بود. در واقع با این اتهامات ، ماموران گفتند كه شما از این طریق دارید بین افراد غیر مسیحی تبلیغ می کنید. در صورتی که ما همه کار ها و فعالیت هایمان مختص می شد به افراد مسیحی و رهبری و مورد تعلیم قرار دادن آنها. در حالیكه بر طبق قانون وکیلم به من گفت: « نه نگهداری کتاب مقدس جرم است و نه حمل آن و نه ارتباط یک مسیحی به عنوان یک معلم با مسیحیان دیگر». ولی به همین عناوین و به دلیل نگهداشتن و حمل کتاب مقدس و همچنین بدلیل رهبری گروه كلیساهای خانگی من مورد این اتهام قرار گرفتنم و بازداشت شدم.
- نوكیشان مسیحی برای رفتن به كلیساها در ایران با چه محدودیت هایی مواجه هستند و آن محدودیت ها چیست؟
فکر می کنم که به چند دلیل نوکیشان مسیحی برای رفتن به کلیسا مشکل دارند. و این مشکلات عوامل مختلفی هستند که دست به دست هم می دهد. یکی به دلیل داشتن خانواده های غیر مسیحی است که در درجه اول خود خانوادهها ممکن است رفت و آمد به کلیسا را برای آنها با مشکل روبرو کنند.
دوم محدود بودن کلیساهای ساختمانی از محل زندگی افراد چرا كه فقط در تهران با بیش از ۱۲ میلیون جمعیت تعداد كلیساهایی كه فقط بفارسی موعظه می شود شاید به تعداد انگشتان یك دست هم نرسد. چرا كه حكومت  مانع از فعالیت كلیساهای فارسی زبان است و همچنین  اجازه ساخت و ساز كلیسا را به مسیحیان نمی دهد.
سوم هم مسئله جو حاکم بر کلیساست که به خصوص در این سالهای آخر با فشارها و ابلاغیه هایی که از سوی اداره اطلاعات جمهوری اسلامی به مسئولان كلیساها ارسال كردند از آنان خواستند تا از ورود نوایمانان و یا بطور كلی فارسی زبانان جلوگیری بعمل آورند.
موج بازداشت و دستگیری رهبران مسیحی كه جلسات كلیسایی را به زبان فارسی برگزار می كردند نیز از علل دیگر این محدودیت هاست كه باعث ترس و وحشت در دل نومسیحیان می شد .
مهمترین عامل دیگر شناسایی نوكیشان مسیحی توسط نیروهای امنیتی است .كه بعدن بدون هیچ دلیلی یا آنها را احضار و یا بازداشت میكنند و پس از بازجویی و ایجاد رعب و حشت آنها را سپس رها می كنند.
نكته بعدی دستور اداره اطلاعات  به كلیساهای فارسی زبان در خصوص تعطیلی جلسات كلیسایی كه در روزهای غیر یكشنبه برای فارسی زبان برگزار می شد، از دیگر محدودیت ها عنوان می شود .
با اینحال این تهدیدات و محدودیت ها نتوانست مانع جدی برای ایمانداران مسیحی باشد بلكه خود باعث رشد كلیساهای خانگی در هر نقطه از شهر نیز شد.
با توجه به فشارها و محدودیت ها از سوی نظام كه مانع از رفتن نوكیشان مسیحی به كلیسا ها می شود این افراد چگونه با دیگر ایمانداران مسیحی در ارتباط و یا در مشاركت هستند؟
.من خودم بطور مخصوص این تجربه را داشتم. پس از آزادی از زندان دیگر مثل سابق نمی توانستم در کلیسا فعالیت داشته باشم. چون تمام فعالیت هایم، آمد و رفت ها به کلیسا و ارتباطم با دیگر مسیحیان زیر ذره بین بود و كنترل می شد. ولی سعی می کردیم با افراد تازه ایمان و یا نوکیش مسیحی از طریق تشکیل کلیسای خانگی و شرکت در جلسات کلیسای خانگی با هم مشارکت داشته باشیم و این خلاء عدم حضور در کلیسای ساختمانی را با حضور در کلیسای خانگی که به صورت مخفیانه هم برگزار می شود در  آنجا پر کنیم.
- كلیسای خانگی چگونه جایی است و چه فعالیت هایی آنجا صورت می گیرد؟
همانطور که گفتم، کلیسای خانگی بخاطر فشارها و محدودیت ها که به مسیحیان وارد می شود  شكل می گیرد، ایمانداران مسیحی خانه های یگدیگر را به محل پرستش و دعا و مشاركت تبدیل می كنند، عمومن نوكیشان مسیحی ضمن در نظر گرفتن مسائل امنیتی در آنجا جمع می شوند و با رهبری یک شخص در آنجا با هم به مشارکت می پردازند. از قبیل پرستش، خواندن سرود، دعا و تعلیم و موعظه کتاب مقدس . حتی افرادی هستند که دسترسی به کتاب های خاصی دارند مثل کتاب های تعلیمی که با خود همراه دارند تا از این طریق افراد بتوانند تحت تعلیم و رشد مسیحی قرار بگیرند. و  غیر از آن هیچ فعالیت دیگری به جز مشارکت روحانی و عبادتی در داخل کلیساهای خانگی اتفاق نمی افتد.
- در طی مدتی كه در بازداشت و یا زندان بودید از سوی بسیاری از خبرگزاری ها و رسانه ها در مورد نحوه دستگیری و بازداشت شما خبرهایی منتشر شده بود. با توجه به تجربه شما آیا این خبررسانی می تواند به وضعیت فرد بازاداشت شده كمكی كند و یا اینكه وضعیت او را بدتر می كند – تجربه شما چه بود؟
در مدتی که در بازداشت بودم تا زمان آزادی تغییراتی در شرایط زندانم گاهن اتفاق می افتاد، در نحوه برخورد بازجویان ، در دادن ملاقات به افراد خانواده ام، و  اجازه تماس های تلفنی بیشتر.
وقتی که از زندان آزاد شدم، متوجه شدم که زمانی كه در زندان بودم از وضعیت من در زندان بخوبی از طریق رسانه ها اطلاع رسانی می شد ، در سایت ها کمپین راه اندازی شد و مصاحبه هایی هم از طریق رسانه ها در مورد وضعیتم انجام شده بود، سپس متوجه این رویداد شدم که این خبر رسانی ها که از وضعیت زندانیان اتفاق می افتد در واقع نهاد ها و فعالان حقوق بشر كه از این قضیه وقتی مطلع می شوند، کمک شایانی می تواند به شرایط فرد زندانی داشته باشد. من در اینجا می خواهم به یک خاطره و نقل قول در طول مدتی که در زندان بودم و من از فضای بیرون کاملن بی خبر و بی اطلاع بودم با شما صحبت کنم.
« یک روز یکی از بازجویان زندان اوین که من را مورد بازجویی قرار می داد قبل از شروع بازجویی با حالتی دوستانه با من صحبت می کرد، وی می گفت،« این چه کاری است که انجام می دهند؟ ما شما را بازداشت کرده ایم و آورده ایم اینجا و در اینجا هم از شما نگهداری می کنیم، بعد در بیرون خبر رسانی می کنند، سایت ها می نویسند، کمپین راه می اندازند، مصاحبه می کنند و بعد از طریق كانال های حقوق بشری و مجامع بین المللی به ما فشار وارد می  آورند که ما شما را آزاد کنیم. ... !»
پس معلوم است که به گفته خودشان، این گونه اطلاع رسانی در مورد وضعیت زندانیان به مثابه اهرم فشاری خواهد بود كه آنها را مجبور می كند ضمن عقب نشینی حداقل برخورد و یا امكانات بهتری به زندانیان ارائه دهند و نكته مثبت دیگر آن این است که در عرصه بین المللی نیز از وضعیت كلیسا و مسیحیان ایران كه در حال وقوع است آگاه شوند كه با یك زندانی مسیحی بدون دلیل و بدون آنكه مرتکب عمل خلافی شود یا از لحاظ قانونی جرمی را مرتکب شده باشد آنجا تحت بد ترین شرایط  قرار گیرد و ممکن است بدترین حکم برایش صادر شود.
خبررسانی از وضعیت اینگونه افراد، کمک بسیار بزرگی می تواند برای آزادی و حداقل کم کردن فشارها بر روی زندانی و تخفیف در رأی ای که دادگاه می تواند برای آن فرد در نظر بگیرد تاثیر گذار باشد.

محمد سهرابی ، سعید معینی  & ابراهیم طباطبایی

جمعه

مسیحیان در سودان با بازداشت و مرگ دست و پنجه نرم می کنند

.
با وجود " اعلام وضعیت وخیم انسانی" برای مسیحیان سودان این افراد در خطر دستگیری، ضرب و شتم، و کشته شدن قرار دارند و تنها در همین امسال هزاران تن از آنها کشته شده اند.
 (به نقل از محبت نیوز)
 به گزارش آژانس خبری مسیحیت پارسی، به نقل از سرویس خبری ورثی نیوز، سازمان اتحاد جهانی مسیحی که وضعیت را در سودان مورد بررسی دارد، گفت: « در استان جونگلی در سودان جنگ های شدید قبیله ای موجب کشته شدن حدود 3000 نفر و آواره شدن بیش از 100 هزار نفر در طی دو هفته گذشته شده است.»
بر اساس گزارشات این منطقه از سوی رئیس جمهور "سالوا کایر" منطقه فاجعه زده اعلام شد. سازمان اتحاد جهانی مسیحی افزود: « تنش ها بر سر حمله به احشام در میان قبیله ها شایع است اما خشونت ها در استان جونگلی موجب بروز شدید ترین خشونت داخلی از زمان استقلال سودان شده است.»
مشکلات موجود به تنش های مذهبی نسبت داده می شود. سودان به عنوان کشوری مسلمان و عرب زبان شناخته می شود. این در حالی است که سودان جنوبی بطور بومی دارای نژاد، فرهنگ و مذهب آفریقایی است که از مسیحیت تأثیر پذیرفته و تمایلاتی نیز به غرب دارد.
حال مسیحیان در میان این درگیری ها درحال فرار هستند. داستان در منطقه مورد جدال آبیی هم همینطور است. این منطقه از ماه می سال گذشته میلادی منطقه تحت اشغال سودان شمالی به حساب می آید.
- مردم از این وضع در عذابند
"زکریا بول دنگ" یکی از ریش سفیدان قبیله ای ساکن در منطقه آبیی در بیانات منتشره خود گفت: « در حال حاضر مردم همچنان در رنج هستند. هزاران نفر زیر درختان در کنار رودخانه زندگی می کنند و بخاطر حضور نیروهای مسلح سودان از بازگشت به خانه هایشان عاجزند. آنها ذخایر زیادی هم در اختیار ندارند.»
اقلیت مسیحی در خرطوم پایتخت شمال سودان نیز تحت جفا هستند تا آنجا را به قصد جنوب این کشور ترک کنند. به گفته رهبران کلیسا این جفا ها با دستگیری ها و ضرب و شتم هایی همراه بوده است.
یکی از اعضای کلیسای انجیلی سودان به نام جیمز کات نیز در میان کسانی بود که در روزهای اخیر دستگیر شدند. گفته می شود که مأمورین در حین دستگیری وی را کتک می زدند و به سمت پاسگاه پلیسی در شمال می بردند. آقای کات که در مجتمع کلیسا زندگی می کند، بخاطر استفاده از این ساختمان کلیسایی به عنوان منزل دستگیر شد. البته او در همان روز یعنی در 27 دی ماه به قید ضمانت آزاد شد. اما به گفته مسیحیان وی که با ضمانت آزاد شده همچنان در بلاتکلیفی به سر می برد.
- تعصب اسلامی
پیش از دستگیری فوق یکی دیگر از رهبران کلیسایی به نام گابرو هیل سلاسی در 26 دی ماه در کلیسای انجیلی سودانی دستگیر شد. رهبران مسیحی دیگر می گویند که پلیس و دادگاه "ناعادلانه به نفع مسلمانان تعصب ورزیده اند."
مأمورین وی را در ملکی متعلق به کلیسا که طی توافقنامه ای جنجالی به تاجری مسلمان واگذار شده است، دستگیر نمودند. خود آقای سلاسی که پس از چند ساعت به قید ضمانت آزاد شد در اظهارات منتشر شده گفت که او بیم این را دارد که دوباره دستگیر شود. وی همچنین گفت که پلیس از حالا درحال تخریب حصارهای دور کلیساست.
مقامات سودانی تا کنون هیچ اظهار نظری نکرده اند.
این تنش ها بر تلاشهای سازمان های بین المللی در کمک به ثبات هر دو سودان سایه افکنده است. دو سری جنگ داخلی میان سودان شمال و جنوب جان یک و نیم میلیون نفر را گرفت. همچنین بر اساس برخی تخمین ها درگیری های مداوم در منطقه غربی دارفور دو میلیون نفر را از خانه و کاشانه شان رانده و بیش از 200 هزار نفر را نیز قتل عام کرده است.
سازمان درهای باز، یکی دیگر از گروه های مدافع که وضعیت سودان را بررسی می کند اخطار داد که امکان افزایش جفا بر مسیحیان به دلیل تنش ها در این منطقه وجود دارد.

محمد سهرابی ، سعید معینی  & ابراهیم طباطبایی

تورات و انجیل واقعی‌ را امام زمان در پوست بز وحشی در نجف نگهداری می‌کند